כשדנים בסוגיית הבידוד במבנה יש להבדיל בין בידוד תרמי לבין בידוד אקוסטי. מטרת הבידוד התרמי היא להקטין מעבר של חום או קור בין שני חללים שביניהם קיים הבדל טמפרטורות, ואילו הבידוד האקוסטי מטרתו להקטין מעבר של קול בין שני חללים או להקטין את ההד בחלל אחד. הבידוד התרמי הינו בעל תפקיד מכריע בכל הקשור להגדרת מבנה כידידותי לסביבה – קרי בעמידה של המבנה בדרישות התקן למבנה ירוק.
לאיכות הבידוד התרמי השפעה מכרעת על הדירוג האנרגטי של המבנה אשר מהווה את הפרמטר המרכזי בתקן הישראלי לבנייה ירוקה. מבנה חסכוני במיוחד מבחינת צריכת האנרגיה עשוי לזכות בלמעלה מ-35% מהניקוד אותו הוא צריך להשיג בכדי לעמוד בתקן ולקבל תו ירוק. הדירוג האנרגטי של מבני מגורים נקבע באמצעות תקן 5282 חלק 1, אשר דן בשיטות לדירוג יחידות דיור בבנייני מגורים ולדירוג בנייני מגורים לפי צריכת האנרגיה הנדרשת לאקלום יחידת דיור. להשגת בידוד תרמי יעיל נעשה שימוש בענף הבנייה במגוון חומרים כגון: פוליסטירן מוקצף (קל-קר), פוליאוריתן מוקצף, צמר סלעים, צמר זכוכית, טיח תרמי ואיטונג.
הבידוד התרמי הוא מרכיב מרכזי בחיסכון באנרגיה במבנים ובאמצעות בידוד נכון של מעטפת המבנה – הגג, הקירות והחלונות, ניתן לחסוך גם כסף רב. סוגיה זו חשובה מאד עבור משק הבית הפרטי ועבור כלל המשק הישראלי. הבידוד התרמי מהווה סוגיה רבת חשיבות ולכן היא משמעותית כל כך להגדרת מבנה כמבנה ירוק.