4 דרכים למקסום הניקוד בתקן לבנייה ירוקה

לצד מוצרים שמעניקים ניקוד במסגרת התקן, לרשות יועצי הבנייה הירוקה עומדים כלים שלא היו נגישים עד היום בענף הבנייה. הנה כמה מהכלים, הקיימים והחדשים, שיסייעו למקסום הניקוד במסגרת התקן ולשמירה על סביבה ירוקה יותר.

פליטות של גזי חממה הן גורם מרכזי בהתחממות הגלובלית, בשינויי האקלים ובנזקים הנלווים. מתוך הכרת השפעות אלו, בשנים האחרונות גוברים המאמצים של ממשלות ברחבי העולם להפחית את פליטת גזי החממה. פעולות אלו מחלחלות גם לענף הבנייה, שאחראי על כ- 39% מסך פליטות העולמיות של גזי חממה.

בשל השלכות משמעותיות אלו, בישראל ובמדינות שונות ברחבי העולם הוחלט לאמץ תקני בנייה ירוקה שנועדו להפחית את הפליטות. הצורך של היזמים והקבלנים לצבור ניקוד בהתאם לתקן הישראלי לבנייה ירוקה מגדיל את הנחיצות שלכם, ואת יכולתכם ללוות פרויקטים לתכנון היעיל ביותר תוך מקסום הניקוד בתקן. כך אפשר למקסם את הניקוד בתקן ולתרום להפחתת טביעת הרגל הפחמנית, באמצעות 4 פתרונות (שחלקם עד היום לא היו זמינים בענף הבנייה).

 

  1. בחירת מוצרים העומדים בתקן: חשיבות המגוון

ההשפעה הסביבתית הגדולה של החומרים לבנייה וההתייחסות אליהם במסגרת פרק נפרד בתקן, מגדילה את חשיבות בחירתם במסגרת תכנון הפרויקט. בהקשר זה, חשוב לפנות לחברה המאגדת מגוון רחב של פתרונות ירוקים העומדים בדרישות התקן לבנייה ירוקה באותה קורת גג. כך למשל מוצרי הבנייה של תרמוקיר עומדים בקריטריונים רבים של פרק 4 בתקן, המתייחס לחומרי הבנייה, לרבות חומרים ומוצרים מקומיים שתומכים בסביבה ובכלכלה הישראלית, עומדים בתקנים ירוקים ומיוצרים ע"י מקור אחראי. בנוסף, תרמוקיר היא החברה היחידה בענף הבנייה שקיבלה את תו היהלום מטעם מכון התקנים, שמאגד 8 תקנים שונים.

  1. מקסום הניקוד בתקן – והפחתת החתימה הסביבתית

כחלק מהתעצמות הבנייה הירוקה, גובר הצורך למדוד את החתימה הסביבתית של מוצרי הבנייה השונים. כאן נכנס לתמונה עולם התצהירים הסביבתיים – ה- EPD, שגם מעניק אקסטרה ניקוד במסגרת התקן לבנייה ירוקה, גם מאפשר לעמוד בתקנות תקן LEED האמריקאי – וגם מעניק לכם היועצים מידע חשוב לצורך קבלת החלטות הנוגעות לשמירה טובה יותר על הסביבה. התובנות בדוח ה- EPD מבוססות על דוח ניתוח מחזור חיי המוצר, ה- LCA.

מתוך רצון לסייע לכם להפחית את החתימה הסביבתית של חומרי הבנייה בפרויקט, תרמוקיר השלימה את תהליך הדוחות הסביבתיים והצהרות ה- EPD לכלל מוצריה, ולמעשה הפכה לחברה הראשונה שביצעה אותם בתחום חומרי הגמר בקרב מפעלים ישראלים. תרמוקיר הייתה גם אחת החברות הראשונות בישראל שביצעו ניתוח LCA מפורט למוצריה כבר לפני עשור.

  1. הנגשת מידע סביבתי: הצגת המדרך הפחמני על גבי המוצר

השלמת תהליכי הדוחות הסביבתיים והצהרות ה- EPD לכלל מוצרי תרמוקיר, מסייעות להנגשת המידע הסביבתי החשוב לכם, ליזמים ולקבלנים. כדי להגדיל את הנגישות למידע זה, תרמוקיר משיקה את שקי המוצר הראשונים בישראל, שמציגים את המדרך הפחמני של המוצר.

אילוסטרציה: הצגת המדרך הפחמני בתחתית שק המוצר

  1. הצטרפות למרוץ אפס פליטות

לצד מקסום הניקוד בתקן לבנייה ירוקה, בחירה נכונה של מוצרי הבנייה לפרויקט יכולה להעניק ערכים סביבתיים נוספים. אחד מהם הוא הסיוע למאמץ להגיע לאפס פליטות נטו: מתוך רצון לרתום את המגזר העסקי לצורך הפחתת הפליטות ולהציב יעדים וולונטריים להפחתתם, פיתח המשרד להגנת הסביבה את מנגנון "שעת אפס". המטרה: להגיע לפליטות נטו אפס עד שנת 2050.

"תרמוקיר היא החברה הישראלית הראשונה בענף הבנייה שהצטרפה למנגנון 'שעת אפס', ולקחה על עצמה את המחויבות לעמוד במדדים השונים של המנגנון" אומר אלי כהן, מנכ"ל תרמוקיר.

 "אנחנו לא מסתפקים בייצור מוצרים שעומדים בתקן בנייה ירוקה: לאורך השנים ייצרנו את הטיח התרמי הראשון בישראל, הפחתנו כ-40% פליטות פחמן במוצר קיים, ביצענו התייעלות אנרגטית, מחזרנו חומר גלם וצמצמנו הטמנת פסולת. גם כיום, אנחנו מביטים קדימה וחושבים כל העת על דרכים נוספות לצמצום החתימה הסביבתית של מוצרינו – במסגרת מנגנון 'שעת אפס' ובמסגרת אמצעים נוספים".